АКТУАЛЬНО

У Полтаві молоді греко-католики провели благодійну акцію «Святий Миколай іде до сиріт»

Понеділок, 05 грудня 2016, 10:24
4 грудня, у свято Введення в храм Пресвятої Богородиці, у храмі Пресвятої Тройці, що у м. Полтава, після Божественної Літургії відбулася благодійна акція «Святий Миколай іде до сиріт», яку організувала полтавська молодіжна спільнота «Українська молодь – Христові».

Головною метою благодійної ініціативи полтавської греко-католицької молоді є приготування подарунків дітям-сиротам до свята Cвятого Миколая, а також забезпечення діточок речами першої необхідності.

«Ми живемо у дуже не простий час для кожного з нас, але, незважаючи на різні випробування, які лягли на долю нашого народу, хочемо привернути особливу увагу наших людей до дітей, до соціальних сиріт, до тих, хто, можливо, позбавлений материнського тепла та батьківської опіки», – ділиться своїми враженнями Богданна Павлишин, голова полтавської молодіжної спільноти УМХ.

У рамках благодійної акції відбувся розпродаж домашньої випічки, яка була приготована руками греко-католицької молоді у переддень благодійної ініціативи. Також відбувся збір коштів та речей у храмі Пресвятої Тройці.

За зібрані кошти полтавська молодь планує придбати речі і подарунки відповідно до потреб дітей-сиріт та доставити допомогу у дитячий «Будинок милосердя» сімейного типу у с. Деменки, що на Полтавщині, яким опікуються сестри Милосердя св. Вінкентія.

«Хочемо цим маленьким жестом засвідчити нашу християнську позицію, – зауважила Анастасія Процак, скарбник УМХ, – нашу християнську солідарність, любов та милосердя до тих, хто цього так потребує».

Полтавська молодіжна спільнота «Українська молодь – Христові» дякує усім небайдужих людям, які долучитися до проведення благодійної ініціативи та взяли активну участь у благодійній акції.

 

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці
ugcc.poltava.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next