АКТУАЛЬНО

У Полтаві освятили каплицю Святого Пантелеймона

Вівторок, 07 березня 2017, 11:34
6 березня у Полтаві освятили лікарняну каплицю УГКЦ Святого цілителя та велокомученика Пантелеймона, яка розташована у Міській лікарні №3. Чин освячення здійснив владика Василій (Тучапець), Екзарх Харківський УГКЦ.

Слід зазначити, що поява каплиці у медичній установі стала можливою завдяки ініціативі головного лікаря п. Анатолія Рудича та о. Максима Кролевського, медичного капелана, та при сприянні персоналу лікарні й жертводавців, які допомоли провести всі необхідні ремонтні роботи у новоосвяченій каплиці.

Після Чину освячення до усіх присутніх звернувся архиєрей. У своєму слові владика Василій розповів про важливу роль храму та священослужителя у медичних установах.

"Існують хвороби фізичні, але й в той самий час є зранення і духовні, які так само потребують зцілення, - зауважив Екзарх Харківський. - Відтепер у всіх є можливість приходити до каплички, молитися і просити в Бога зцілення, адже нова святиня постала на території лікарні, що є актом глибокої віри і надії медиків та пацієнтів".

Далі медичний капелан о. Максим Кролевський, який буде надавати духовний провід у лікарні, подякував владиці Василю, головному лікарю та усім працівникам лікарні за їхній особистий внесок у створення каплички святого цілителя та великомученика Пантелеймона при медичній установі.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next