АКТУАЛЬНО

У Полтаві провели передріздвяні реколекції

Понеділок, 22 грудня 2014, 10:03
Від 19 до 21 грудня 2014 року Божого в Полтаві, при парафії Пресвятої Тройці, пройшли передріздвяні реколекції, які провадив о. д-р Михайло Мельник, голова Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» та керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ.

Протягом реколекційного часу священик спільно з парафіянами розважав над ключовими аспектами особистої, спільної та родинної молитви, вказавши на пріоритети кожного з них та окресливши, що насправді потрібно робити, щоб наша молитва стала «живою», стала способом повсякденного життя та реальністю, в якій би замешкав сам Господь Бог.

Першого дня духовних вправ отець-реколектант чітко, послідовно та харизматично охарактеризував молитву як мистецтво спілкування з Богом, розкривши при цьому глибоку сутність молитви та її надзвичайно важливу роль у формаційному процесі людської свідомості та особистості. За словами священика, людина за допомогою особистої системної та постійної молитви може міняти обставини свого життя на краще, віднайти шлях до успіху, відкрити дорогу радості та особистого автентичного народження.

Наступного дня отець Михайло більш детально зупинився на аспекті спільної молитви, в якій кожен член Христового Тіла повинен брати активну участь. «Важливо усвідомити, що під час молитви, – зауважив священик, – ми можемо віднайти в особі Бога доброго та правдивого друга, який у потрібний час завжди підставить плече допомоги».

Останнього дня реколекційних наук отець-реколектант наголосив на важливості родинної молитви в кожній сім'ї, бо саме така молитва є основою та добрим фундаментом для розвитку сімейних і християнських цінностей у всіх її вимірах. «Впорядкована щоденна родинна  молитва, – зазначив він, - стає добрим оборонним муром, який не дає можливості «ворогу» людства знищити християнську родину. І таку цінність молитви потрібно виховати в рамках своєї родини».

Також о. д-р Михайло Мельник ділився з усіма присутніми особистим духовним досвідом, додаючи багато цікавих прикладів з особистого життя. Закінчення реколекцій плавно перейшло у святкування дня Святого Миколая, під час якого діти поставили захоплюючу виставу, співали пісень, а наймолодші розказували вірші Чудотворцю, який кожній дитині подарував подарунок. Це було справжнє «живе» свято в парафії Пресвятої Тройці, яке кожному його учаснику подарувало багато радості, гарних вражень та океан позитивних емоцій. На парафіяльне свято завітав отець Онуфрій Репецький, ЧСВВ, який здійснює сьогодні успішну місійну діяльність у м. Кремінна Луганської області та завжди є бажаним гостем у полтавській громаді.  

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці в м. Полтава

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next