АКТУАЛЬНО

У Полтаві пройшли Дні митрополита Андрея Шептицького

Вівторок, 24 листопада 2015, 12:08
9-22 листопада в Полтаві з благословення владики Василя (Тучапця), Екзарха Харківського УГКЦ, та за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації проходили Дні митрополита Андрея Шептицького. Про це пише прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ в Полтаві.

Так, 22 листопада в краєзнавчому музеї відбувся завершальний захід на пошану митрополита Андрея - урочиста молитовна академія "Як будувати рідну хату", присвячена 150-річчю з дня народження митрополита. Урочисте дійство об'єднало близько 250 полтавців та гостей міста.

 У мистецько-культурному заході взяли участь також владика Ігор (Ісіченко), Архиєпископ Харківський і Полтавський (УАПЦ), владика Федір (Бубнюк), Архиєпископ Полтавський і Кременчуцький УПЦ (КП), представники духовенства, громадськості, ЗМІ та державної влади.

У вступному привітальному слові Екзарх Харківський, привітавши усіх учасників святкового дійства, коротко розповів про цікаві та особливі моменти життя митрополита Андрея. «Сьогодні постать митрополита Андрея має стати важливою для кожного українця, - зауважив єпископ, - бо в усіх своїх діях він керувався любов’ю до Бога та до свого українського народу».

Пан Геннадій Фасій, начальник Управління культури, подякувавши духовенству УГКЦ за працю на Полтавщині, вручив о. Юрію Кролевському, пароху парафії Пресвятої Тройці УГКЦ в м. Полтава, Грамоту Полтавської облдержадміністрації за значний внесок у розвиток культури і духовності Полтавської громади, активну роботу з патріотичного виховання молоді.

У програмі мистецько-культурного заходу лунали виступи представників державної влади, церковних ієрархів, громадських діячів.

«Ми сьогодні з певністю можемо сказати до владики Андрея, - зауважив о. Максим Кролевський,  -  наша Церква вистояла, а свідченням цього є наша молодь, наші діти, наша дорога парафіяльна полтавська родина, яка власними силами змогла приготувати цю урочисту молитовну академію на прославу митрополита Андрея».

Також владика Василь, екзарх Харківський, подякував усім учасникам урочистої молитовної академії та нагородив подячними грамотами представників державної влади, науковців та усіх тих, які долучилися до проведення Днів митрополита Андрея Шептицького в Полтаві.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next