АКТУАЛЬНО

У Полтаві розпочався дитячий духовно-екологічний табір «Дороговказ: Веселі канікули з Богом»

П'ятниця, 30 серпня 2019, 14:09
З 27 липня по 30 серпня у Полтаві на базі молодіжної платформи УГКЦ «Дзиґа HUB» проходить дитячий духовно-екологічний табір «Дороговказ: Веселі канікули з Богом». Його учасники – діти віком 5–12 років.

Таборовий провід очолюють священники, парафіяни й учасники полтавської молодіжної організації «Українська молодь – Христові».

Референт Бюро УГКЦ із питань екології у Харківському екзархаті о. Максим Кролевський розповідає, що аніматори за допомогою дієвих засобів, ігор і майстер-класів вчать дітей бути відповідальними християнами за Богом створений світ: «Хочемо допомогти нашим дітям якнайкраще зрозуміти, усвідомити свою власну людську гідність, навчити їх бути максимально відповідальними за Богом створений світ, відповідальними за Божі дари природи. Хочемо допомогти їм якнайкраще усвідомити автентичні християнські, на яких вони будуватимуть своє та суспільне життя».  

«Канікули з Богом» – парафіяльна ініціатива, яка допомагає дітям розпізнати таланти, стати креативнішими та винахідливішими, краще зрозуміти, проаналізувати християнські цінності для власного особистісного розвитку.

Одна з головних цілей проекту – допомогти поколінню, що підростає, поглибити розуміння суспільних істин, переосмислити свою християнську ідентичність. 

Учасники переглянуть християнські стрічки та мультфільми про екологію й духовність, вчитимуться творити міжособистісну комунікацію з внутрішнім і зовнішнім світом, природою, та формуватимуться як зрілі, відповідальні християни. 

Заступниця голови молодіжної спільноти «Українська молодь – Христові» Анастасія Процак переконана, що літнє таборування для дітей потрібне. За її словами, воно згуртовує навколо християнських цінностей, допомагає розкрити таланти, знайти справжніх друзів і формує дітей. «Під час літнього таборування дітям можна допомогти розпізнати таланти та сформуватися навколо християнських цінностей набагато краще й ефективніше. Сама атмосфера табору, спільний побут, спільне долання різних труднощів, жваві ігри дуже цьому сприяють», – вважає п. Анастасія.

Сама назва табору – «Дороговказ» – має допомогти дітям зорієнтуватися в житті, віднайти вказівники, у напрямі яких потрібно рухатися, щоб не змарнувати життя, таланти та здібності. А ще краще їх розвинути й ефективно зреалізувати у процесі творення власного та Богом створеного світу.

Заходи закінчаться в п’ятницю. У програмі табору: щоденна участь у Службі Божій, уроки християнської етики, ігри та змагання, майстер-класи, банси, перегляд фільму, подорож до одного з приватних зоопарків у Полтавській області. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ із питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next