АКТУАЛЬНО

У Полтаві священики УГКЦ узяли участь в урочистостях, присвячених тисячоліттю переставлення святого князя Володимира

Субота, 01 серпня 2015, 12:59
У п’ятницю, 31 липня 2015 року, у полтавському Краєзнавчому музеї відбулися урочистості, присвячені святкуванню тисячоліття переставлення святого рівноапостольного великого київського князя Володимира. У заході взяли участь священики Харківського екзархату - отці Юрій та Максим Кролевські.

"Нас, українців, - зауважив отець Юрій, - завжди хотіли поділити штучно. І якби Церква в Україні повернулася до своєї первісної єдності часів великого князя Володимира Великого, то наша Держава, суспільство та весь український народ відкрили б для себе фантастичні перспективи розвитку".

У рамках святкування прозвучала доповідь кандидата історичних наук, доцента кафедри всесвітньої історії та методики викладання історії Вільхового Юрія Віталійовича, відбулася вистава та виступив хоровий колектив. У дійстві брали участь духовенство, заступник губернатора, а також мешканці та гості духовної столиці.

ugcc.poltava.ua

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next