АКТУАЛЬНО

У Полтаві триває проєкт «Капелани. Духовний щит України»

Четвер, 27 серпня 2020, 10:14
Протягом трьох місяців за ініціативи співробітників Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського триває проєкт «Капелани. Духовний щит України». У його межах священники Української Греко-Католицької Церкви та Православної Церкви України за допомогою різноманітних онлайн-платформ зверталися до українців та розповідали, як вони словом рятують наших воїнів, які захищають рідну землю на Донбасі.

Так, 14 липня проєкт розпочався виставкою, на якій представлені експозиції екзарха Харківського  Василя та священників Харківського екзархату УГКЦ, зокрема речі, привезені із зони АТО та ООС, військова амуніція, світлини та дитячі малюнки, що їх передавали українським захисникам на фронт. У рамках проєкту також відбулося урочисте освячення прапора і передача його волонтерам, які повезуть стяг на передову.

Завершальним етапом проєкту стала презентація видання Українського інституту національної пам’яті (УІНП) «Капелани. На службі Богу і Україні». У книжці йдеться про особливості капеланського служіння на фронті під час протидії російській агресії, а також окреслюються етапи інституційного становлення капеланства у війську.

Повідомила Алла Раковецька

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next