АКТУАЛЬНО

У Полтаві учасниці Ліги греко-католицьких жінок створили творчу майстерню з виготовлення різдвяних прикрас з натуральної екосировини

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 09:36
Цими днями у Полтаві членкині Ліги греко-католицьких жінок, що діє при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у м. Полтава, розпочали роботу з підготовки до Різдвяних свят. Вони розпочали виготовлення святкових прикрас та іграшок, які планують реалізувати серед своїх парафіяльних родин.

Одна з лідерів полтавського осередку Ліги греко-католицьких жінок пані Юля Бойчук впевнена, що творча майстерня, яка стартувала цього тижня, об'єднає жінок парафії навколо спільної благородної справи: «Досвід минулого року продемонстрував, що подібні прикраси та іграшки ручної роботи, хендмейд, виготовлені з натуральної сировини, користуються великим попитом і популярністю серед наших парафіян, та й не тільки. Тому вирішили збільшити обсяги нашої праці, зробити цього року більше таких речей, щоб усі охочі могли придбати їх для свого помешкання.

Як і минулого року, полтавські жінки планують виготовити різдвяні прикраси та іграшки, які розповсюдять на парафіяльному благодійному ярмарку. Виручені кошти знову спрямують на благодійні цілі.

Відповідальна за соціальну працю при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ у м. Полтава пані Ірина Верига каже, що така парафіяльна діяльність набуває уже системного характеру та має добрі відгуки серед різних людей.

«Окрім того, що ми займаємося миловарінням, виготовляємо якісне екомило, хочемо спробувати реалізувати ще одну добру справу у нашій творчій майстерні. Минулого року ми подарували такі різдвяні прикраси, через нашого священника, Блаженнішому Святославу, Отцю і Главі нашої Церкви», – розповідає п. Ірина.

Слід зазначити, що парафіяни Свято-Троїцького храму УГКЦ активно розвивають соціальне підприємництво у Полтаві.

У 2016 році родина очільника полтавської ради Лицарів Колумба Євгена Хайлова створила біля Полтави приватну сироварню «Felicità» та виготовляє сири та різну молочну продукцію відмінної якості. У 2017 році молодіжна спільнота «Українська молодь – Христові» започаткувала миловаріння та випускає екомило «Дзига», а минулого року жінки з Ліги греко-католицьких жінок розпочали виготовлення різдвяних прикрас з екологічно чистої сировини. 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next