АКТУАЛЬНО

У Полтаві відбулися передріздяні реколекції, які провадив ігумен монастиря з Івано-Франківська

Вівторок, 25 грудня 2018, 12:01
З 21 по 23 грудня у Полтаві при храмі Пресвятої Трійці УГКЦ відбувалися передріздвяні реколекції (духовні науки). Лектором заходів був отець Йосафат Хаймик, священнослужитель, ієромонах Чину святого Василія Великого, настоятель (ігумен) монастиря в м. Івано-Франківськ.

Духовні науки священнослужитель головним чином зосередив на слуханні Слова Божого, яке має бути початком, вершиною та серцевиною життя кожного християнина та євангельській цитаті з Євангелія від Івана:

— Коли Господь говорить своє слово, одразу твориться щось нове. Той, хто хоче перебувати у слові Ісуса, має бути правдивим свідком Бога-Творця. Бог промовляє до людини, тоді, коли це Боже Слово кличе людину до кращої зміни - ділиться отець Йосафат.

Протягом свого візиту отець провів духовну віднову для всіх охочих полтавців.

Настоятель Свято-Троїцького храму УГКЦ у Полтаві отець Юрій Кролевський говорить, що приїзд священика-монаха у передріздвяний час допоможе духовно оздоровити полтавське суспільство:

— Намагаємося принаймні два рази на рік запросити з духовними науками якогось цікавого священика, який би допоміг нашим полтавцям переосмислити духовні цінності та глибше призадуматися над метою та сенсом повсякденного життя. Щиро радію, що кожного разу до таких духовних імпульсів долучається щораз то більше полтавців.

На думку отця Йосафата найбільшим гріхом сучасної людини є те, що людина не хоче жити духовним життям. Інколи намагатися жити духовним життям - це насамперед зрозуміти, скільки мені простору потрібно для того, щоб влаштувати своє життя, скільки я маю цього простору сьогодні:

— Тому Господь і покликав до життя таку інституцію, як Церква, щоб людина могла якнайкраще усвідомити, що необхідно кожному з нас для того, щоб наше життя було гідним та щасливим, - підсумовує отець Йосафат Хаймик.

Також Ієромонах наголосив на важливості дружби та правдивих друзів, які здатні підтримати один одного, допомогти, промовити, навіть, добрим словом:

— Дружба найбільшою мірою можлива лише між чоловіком та жінкою, тому ми кажемо "подружжя". Ось ці найбільші атрибути дружби найбільше уприсутнюються, з точки зору духовної, саме через подружжя, — говорить отець Йосафат.

На завершення реколекцій священики та парафіяни Свято-Троїцького храму УГКЦ у м. Полтава подякували отцю Йосафату та подарували традиційні полтавські сувеніри на згадку.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next