АКТУАЛЬНО

У Полтаві відбувся науковий симпозіум "Патріарх Йосиф Сліпий - знаний і незнаний"

Вівторок, 07 березня 2017, 11:46
"Патріарх Йосиф Сліпий – знайомий і незнаний" - науковий симпозіум із такою назвою провели в Полтавському педагогічному університеті за участі гостей із Львова та Лондона. Про це йдеться в сюжеті опублікованому на сайті ltava.poltava.ua.

За словами владики Гліба (Лончини), єпископ Лондонської єпархії Пресвятої родини УГКЦ для українців-католиків Великобританії, патріарх Йосиф виростав у здоровій християнській родині: "Це йому дало фундамент, і він себе назвав «в’язнем Христа ради» у значенні, що він є добровільний в’язень, і прив’язує себе до Ісуса Христа на все життя".

Мирослав Маринович, проректор із питань місії та призначення УКУ, переконаний, такі люди, як митрополит Андрей чи патріарх Йосиф, - наріжні камені, атланти, які підтримують усю будівлю церкви. "Це, власне кажучи, була найбільша громадська, суспільна структура опору комуністичному тоталітаризмові", - вважає він.

Додамо, 2017 рік проголошений Роком пам’яті патріарха Йосифа за рішенням Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви. Відповідну постанову ухвалила Верховна Рада наприкінці грудня минулого року.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next