АКТУАЛЬНО

У Полтаві відкрили документальну фотовиставку, присвячену 150-річчю від дня народження митрополита Андрея

Вівторок, 24 листопада 2015, 11:55
Від 22 листопада до 4 грудня 2015 року в краєзнавчому музеї м. Полтава можна переглянути документальну фотовиставку, присвячену 150-річчю від дня народження митрополита Андрея Шептицького. Захід відбувається з благословення владики Василя (Тучапця), Екзарха Харківського УГКЦ, за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації. Повідомляє прес-служба парафії Пресвятої Тройці УГКЦ в Полтаві.

 Виставку офіційно відкрили 22 листопада за участю владики Ігоря (Ісіченка), Архієпископа Харківського і Полтавського (УАПЦ), владики Федора (Бубнюка), Архієпископа Полтавського і Кременчуцького УПЦ (КП).

"Ми сьогодні з певністю можемо сказати, - зауважив о. Максим Кролевський під час відкриття виставки, - те, що митрополит Андрей - постать європейського масштабу, глава нації та батько нашого українського народу".

Священик коротко охарактеризував головні життєві риси "Мойсея українського народу» як мецената, етнарха та національного й духовного лідера.

На десяти стендах виставки представлені унікальні документи і світлини, які розкривають спадщину та життєвий шлях митрополита, його життя та діяльність.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next