АКТУАЛЬНО

У Полтаві відкрили фотовиставку «Сонячні діти серед нас»

П'ятниця, 23 березня 2018, 12:48
21 березня в Художньому музеї імені Миколи Ярошенка, з благословення владики Василя (Тучапця), Екзарха Харківського УГКЦ, відбулася презентація фотопроекту «Сонячні діти серед нас».

Організатором виставки виступив БФ «Карітас-Полтава». Зуміла вихопити щасливі моменти з життя малечі-героїв проекту фотохудожниця – Анна Чапала. Діти з порушенням розвитку фотографувалися з полтавськими меценатами, політиками, громадськими діячами та духовенством, щоб привернути увагу суспільства до проблем дітей з синдромом Дауна та налагодили співпрацю між громадськими організаціями.

Директор БФ «Карітас-Полтава», отець Володимир Раковецький, вважає, що прагненням кожного із нас має бути бажання здійснювати соціальне служіння людям, які потребують підтримки: «Коли ми народжуємося, то отримуємо від Господа дар життя, а значить – покликання бути собою, і разом з цим таланти, які постійно стараємося розвивати та помножувати протягом свого життя. Але надзвичайно важливим є те, щоб ми ще могли і вміли не лише самі користати, а й тими дарами послужити іншим, тим, хто потребує нашої підтримки і допомоги. Цим самим будемо здійснювати соціальне служіння, адже бажання бачити потреби інших людей і прагнення допомогти діяльно – це наш спосіб допомогти їм у соціальній адаптації».

Також отець Володимир закликає, щоб наші серця були завжди сповнені бажанням творити добро іншим: «Коли будемо переглядати світлини, то побачимо, в першу чергу різних дітей за віком, зовнішністю, характером, але є ще те, що найбільше їх об’єднує – добро, любов і радість в очах, бо їхнє серце наповнене добром, а наше хай буде наповнене добрими ділами». Варто зазначити, що міський голова Полтави вручив БФ «Карітас-Полтава» нагороду та подяку за служіння ідеалам доброти, гуманізму та милосердя.

За словами отця Володимира Раковецького, виставка працюватиме до п’ятниці. Потім її перенесуть до приміщення благодійного фонду «Карітас-Полтава» за адресою: вулиця Пилипа Орлика, 20/1.

ugcc.kharkiv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next