АКТУАЛЬНО

У Полтаві відзначили внесок доньки воїна УПА у збереження підпільної Церкви

Понеділок, 16 лютого 2015, 16:59
15 лютого в парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у м. Полтаві відзначили внесок однієї з парафіянок у збереження української Церкви в підпіллі.

Не так давно в Україні святкували вихід Української Греко-Католицької Церкви з підпілля. Починаючи з 1940-х років і аж до 1989 року українці, що належать до цієї конфесії, були змушені відвідувати свою Церкву підпільно, оскільки це загрожувало їм немилістю з боку радянської влади.

На сьогодні в Україні є багато свідків підпілля. Одна з них ― Катерина Якименко (Кам’янецька), донька воїна УПА та галичанка за походженням, ― живе у Полтаві. Торік її на честь 25-річчя виходу УГКЦ з підпілля нагородили грамотою отців василіан за «героїчне витривання у вірі в часи переслідування нашої Церкви».

Парафіяни з громади Пресвятої Трійці у Полтаві в особі о. Юрія Кролевського відзначили подячним листом та подарунком відданість пані Катерини Церкві та вірі, багаторічну жертовну працю та самовіддане служіння у парафії. Більшість образів у храмі Пресвятої Трійці вишиті руками пані Катерини. Вона виховала трьох доньок і 11 онуків, усі з яких є вірними Греко-Католицької Церкви.

В особі пані Катерини парафіяни УГКЦ у Полтаві висловлюють вдячність усім людям, які підтримували Церкву в часи червоного терору.

Повідомила Катя Кролевська

ТЕГИ: Полтава, УПА
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next