АКТУАЛЬНО

У Полтаві військовий капелан та бійці відвідали школу

П'ятниця, 15 жовтня 2021, 12:24
13 жовтня, напередодні свята Покрову Пресвятої Богородиці та Дня захисника та захисниці України, військовий капелан отець Максим Кролевський разом зі своїми бійцями п'ятої батальйонної тактичної групи 81-ї Десантно-штурмової бригади ЗСУ відвідав одну зі шкіл м. Полтави.

Душпастир з військовослужбовцями військової частини завітав на урок до учнів 11-х класів на запрошення дирекції школи та викладача допризовної підготовки.

Урок розпочався з короткого привітання. Згодом отець Максим розповів про свій досвід духовного проводу бійців із початку бойових дій на Донбасі: «Нам потрібно навчитися цінувати моменти миру і свободи, якими ми можемо користуватися тут, у Полтаві, бо це все сьогодні оплачено дуже дорогою цінною, життям і здоров’ям наших мужніх, відданих та вірних своїй присязі бійців!»

Учні дуже уважно слухали розповіді про військові будні на Сході, про цінності, на яких мають будувати сучасну Українську Державу. 

На завершення, бійці-десантники Богдан Туренко та Євген Козулін привітали учнів зі святом та поділилися з ними особистими візіями побудови Української Держави на основі власного бойового досвіду. А боєць Микола Кононенко прочитав усім кілька своїх віршів, які він склав на передовій. 

Отець Максим Кролевський, привітавши учнів зі святом, закликав їх також бути добрими та відповідальними захисниками: «У наш час не лише люди у військовому однострої можуть бути захисниками, але кожен з нас, хто вчиться та працює на благо Української Держави!».

Учні та викладачі школи залишилися дуже задоволення від змістовної бесіди з гостями.

Пресслужба Свято-Троїцького храму УГКЦ у. Полтава

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next