АКТУАЛЬНО

У Празі відбулася зустріч секретарів і прес-секретарів Єпископських Конференцій Європи

Субота, 20 червня 2015, 16:48
17-20 червня у Празі проходила робоча зустріч секретарів і прес-секретарів Єпископських Конференцій Європи. Делегати з різних європейських країн дискутували над головними пасторальними викликами та завданнями, що стоять перед Церквою в інформаційну добу.

Упродовж першого дня робочих засідань учасники зустрічі заслухали звіт про діяльність Ради Єпископських Конференцій Європи (CCEE) за останній рік. Відкрив засідання кардинал Мілослав Вилк, Архиєпископ-емерит Праги. Він також поділився з учасниками роздумами про секуляризаційні процеси в Чехії та сучасній Європі. Особливим моментом зустрічі були особисті свідчення кардинала про переслідування Церкви в комуністичній Чехії.

Другий день був присвячений темі прозорості в діяльності Церкви, зокрема у фінансовій сфері. Про роботу ватиканського банку розповів Маркус В’єзер, керівник Департаменту комунікацій Інституту релігійних справ (IOR). Після обіду розпочалися спільні засідання із секретарями Єпископських Конференцій Європи. Учасників привітав кардинал Домінік Дука, Архиєпископ Праги. Пообідній час роботи було присвячено презентації мас-медійної діяльності Католицької Церкви в Чехії. Після закінчення роботи учасники з’їзду помолилися Месу за мир в Україні. Проповідь під час Богослужіння виголосив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ. Він розповів представникам єпископських структур Європи про жахливі наслідки війни в Україні і закликав докласти всіх зусиль для того, щоб “розбудити свідомість урядів європейських країн у підтримці України”. “Недостатньо тільки стверджувати, що в Україні відбувається якийсь конфлікт. Мусимо визнати, що у Східній Європі йде війна, яка вже має і матиме в майбутньому наслідки для всіх”, – зазначив владика Богдан. Він також наголосив, що “байдужість через свою мовчазну згоду є співучасницею несправедливості й насилля”.

У п’ятницю, 19 червня, з учасниками засідань зустрілися монсеньйор Клаудіо Марія Челлі, президент Папської ради у справах соціальних комунікацій, та о. Федеріко Ломбарді, прес-секретар Святішого Отця. Вони розповіли про реформу мас-медійних структур Ватикану та особливості проведення Синоду Єпископів Католицької Церкви про сім’ю, який відбудеться в жовтні цього року у Ватикані. Було обговорено також “гарячі” теми синоду, особливості їх висвітлення в різних міжнародних та національних ЗМІ.

Додамо, що Рада Єпископських Конференцій Європи проводить такі зустрічі щорічно в різних країнах. Цьогоріч УГКЦ представляв о. Андрій Солецький, керівник прес-служби товариства «Свята Софія» в Римі.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next