АКТУАЛЬНО

У Прилбичах відкрили банерну виставку, присвячену 150-літтю о. Климентія Шептицького

Вівторок, 19 листопада 2019, 18:18
17 листопада, у 150-ту річницю від дня народження о. Климентія Шептицького, у Прилбичах (Львівська область) відкрили банерну виставку, присвячену блаженному священномученику.

Святкування розпочалося Архиєрейською Літургією, яку очолив єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ Володимир Груца. Участь в урочистостях також взяли представники районної та обласної рад, паломники зі Львова і Жидачівщини та місцеві мешканці.

Голова координаційної ради з питань ювілейного святкування 150-ліття о. Климентія Шептицького звернувся до усіх присутніх з проханням пам’ятати і шанувати свого земляка, а також розповідати і поширювати інформацію про святих сучасності усіма можливими способами та інструментами, щоб люди, які не знають, що таке Прилбичі, думали, що це величне місто. Загалом о. Юстин Бойко зазначив, що життя о. Климентія поділяється на дві частини: дитячий та світський період, священничий та монаший, який завершився мученицькою смертю. Саме за таким принципом є поділена банерна виставка, яку відкрили у Прилбичах.

Виставку «О. Климентій Шептицький – аристократ духу» підготував Постуляційний центр монастирів Студійського уставу спільно з ЛМГО «Українська молодь – Христові» за фінансової підтримки управління культури ЛМР.

Банерна експозиція –  це десять банерів, на яких суцільною ниткою у хронологічній послідовності розкриваються основні моменти й етапи життя о. Климентія: від народження до моменту проголошення його блаженним священномучеником. А саме: дитинство та шкільні роки, студії у провідних європейських університетах, суспільно-політична діяльність, період священства та монашества, ігуменство у Святоуспенській Унівській Лаврі, діяльність у період суспільно-політичних трансформацій, арешт та ув’язнення, проголошення блаженним священномучеником.

Пригадаємо, що Климентій Шептицький – блаженний Католицької Церкви, церковний діяч і архімандрит монахів Студійського уставу, брат слуги Божого митрополита Андрея Шептицького. Був послом до Галицького сейму та Віденського парламенту, заступником голови Господарського Товариства. 2019 рік вперше проголошений роком Климентія Шептицького на державному і церковному рівні.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://velychlviv.com

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next