АКТУАЛЬНО

У Прилуках відбулася зустріч з вихованцями колонії на тему «Піст. Прощення»

Понеділок, 25 березня 2019, 11:50
23 березня волонтери соціального проекту підтримки неповнолітніх ув'язнених "Небо над головами" - Софія Сенюта, Марк Федоров, Василь Возняк, Оксана Бокало, Іван Авраменко - відвідали Прилуцьку вихову колонію для неповнолітніх.

«У час Великого посту ми вирішили провести нашу зустріч з вихованцям зустрічі колонії на тему «Піст. Прощення», - розповів керівник соціального проекту Василь Возняк. За його словами, говорити про прощення у період посту - це добра нагода допомогти вихованцям колонії налагодити стосунки між собою та у своїх родинах.

«На мою думку, прощення - це саме те, чого прагне наша душа в нелегку хвилину нашого життя, - розповіла волонтер Софія Сенюта. - Адже це приносить нам радість і спокій. За словами Софії, під час зустрічі з вихованцями було обговорено фрагмент зі Святого Письма, у якому розповідається про блудного сина, а також про прощення і милосердну любов батька.

«Ми обговорювали такі питання: чи всі наші вчинки Бог пробачає нам? Що таке сповідь? Чому потрібно сповідатися?» - розповіла дівчина.

Учасник проекту «Небо над головами» Марк Федоров розповів: «На мою думку, це дуже важлива тема, тому що піст - це не лише відмова від їжі, а  й можливість розібратися в собі, ще це час коли треба творити добрі діла». За його словами, прощення важливе, тому що кожному з нас у житті багато чого треба буде пробачати.

Марк поділився, що вихованці зраділи приїзду волонтерів. «Я сподіваюся, що вони дізналися щось нове для себе, - розповів він, - а завдяки нашому спілкуванню взяли дещо корисне для того, щоб правильно долати труднощі у стінах тюрми і на волі».

Наприкінці зустрічі волонтери роздали книжки підліткам.

У найближчі два місяці волонтери будуть організовувати ще дві нетипові зустрічі, на які потребуватимуть фінансової підтримки.

prison-pastoral.blogspot.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next