АКТУАЛЬНО

У Прилуцькій колонії провели Хресну дорогу

Понеділок, 27 березня 2017, 21:05
25 березня 2017 року в Прилуцькій виховній колонії волонтери пенітенціарного душпастирства зустрілися з вихованцями. Вступом до зустрічі була розповідь про Хрестопоклонний тиждень Великого посту, потім - Хресна дорога - молитовні роздуми про Страсті Христові, про досвід Великого посту як дороги покаяння.

Моління Хресної дороги увійшло у звичай, який триває рік у рік із Великого посту 2011 року. Тексти вміщали біблійні уривки й молитовні роздуми, які їх супроводжували. Тож волонтери Олена Трач, Олег Панчук, Ірина Бречко, Ганна Онисько, Ірина Озарків, Василь Возняк мали помічників з вихованців, які читали фрагменти, де події Страсної п'ятниці і події сьогодення переосмислювалися у ключі заповідей милосердя для ближнього. У кінці читання кожен учасник моління приніс до Розп'яття свою молитву разом із запаленою свічкою. Богословський підсумок зустрічі з вихованцями провів о. Костянтин Пантелей. Він закликав юнаків проявляти велику духовну увагу до ближнього, який, за Божим задумом, є для кожного з нас нагодою для освячення нашого життя.

Найціннішим, як завжди, був час неформального спілкування волонтерів з вихованцями. Співпраця Пенітенціарного душпастирства УГКЦ та інших християнських Церков з вихователями Прилуцької колонії для неповнолітніх сприяє переміні ставлення юнаків до власного життя. Воно набуває для них цінності, яка походить від доброзичливого задуму нашого Небесного Отця.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next