АКТУАЛЬНО

У Прилуцькій виховній колонії обговорили, як можна налагодити життя після ув’язнення

П'ятниця, 16 вересня 2016, 14:10
У Прилуцькому професійно-технічному закладі закритого типу вихованці разом з представниками Української Греко-Католицької Церкви та викладачами обговорили, як вчитися жити на свободі після звільнення з установи виконання покарань.

Соціальний баркемп на тему «Примирення, ресоціалізація та адаптація неповнолітніх злочинців після звільнення. Труднощі, з якими вони зіштовхуються. Виклики для суспільства» організували представники УГКЦ спеціально для вихованців Прилуцького професійно-технічного закладу закритого типу.

У ході зустрічі студенти вчилися, як поводитися на свободі без алкоголю та наркотиків, як організувати здоровий та активний відпочинок, куди і на кого піти вчитися після звільнення з колонії. Заторкнули також роль Церкви у подальшому житті. Хлопці задавали багато запитань, на які мали можливість отримати вичерпні відповіді.

Насамкінець о. Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ у сприянні єдності християн, зазначив, що таких заходів потрібно проводити якомога більше. «Саме тут, в установі, ми маємо можливість підготувати їх до життя на свободі, навчити долати труднощі, вирішувати всі можливі питання, що виникнуть там – за ґратами. Тож хай Бог дасть цим юнакам Духа Святого в серце, дасть сили не піддатися спокусі на свободі і стати достойним громадянином українського суспільства», – сказав священика.

У роботі взяли участь: Олександр Луценко – менеджер реабілітаційного центру «Назарет», учасник проекту «Відповідальність починається з мене»; професори Світлана Борисюк, Тетяна Качалова – доценти кафедри соціальної педагогіки і соціальної роботи, кандидати педагогічних наук Ніжинського державного університету імені М. Гоголя; персонал та вихованці Прилуцького професійно-технічного закладу.

Департамент інформації УГКЦ, за матеріалами Комісії сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next