АКТУАЛЬНО

У провінційному домі отців василіан відбулися збори настоятелів

Середа, 27 травня 2020, 12:22
26 травня у львівському монастирі Святого Онуфрія відбулися збори настоятелів провінції Найсвятішого Спасителя ЧСВВ.

Зважаючи на умови карантину та підтримку єдності провінції, у провінційному домі відбулися перші збори настоятелів після провінційної капітули.

Подія розпочалася Молебнем до Пресвятої Богородиці, який очолив протоігумен закарапатської провінції Святого Миколая. Після вступного слова протоігумена провінції Найсвятішого Спасителя о. Йоана Школика, ЧСВВ, відбулася плідна дискусія щодо втілення основних напрямків діяльності та розвитку провінції, прийнятих цьогорічною провінційною капітулою. Зокрема, учасники розпочали обговорення розвитку діяльності монастирів поза Галичиною.

Під час спільної зустрічі відбулося також представлення книжки о. Христофора Ганинця, ЧСВВ. Книжка головного редактора християнського часопису «Місіонар» написана у стилі духовно-психологічної публіцистики та стане в пригоді душпастирям. Крім того, сестри Згромадження святого Йосафата розповіли про презентацію книжки проєкту «Католицизм» владики Роберта Баррона, єпископа-помічника Лос-Анджелеської архиєпархії РКЦ.

Учасники зборів настоятелів домовилися про створення майданчика, сповненого атмосфери довіри та співпраці. Для цього в майбутньому передбачаються збори ченців провінції, у яких братимуть участь представники з кожного монастиря. Такий обмін думками сприятиме протоігумену та його раді приймати рішення з ефективнішим урахуванням думок членів провінції.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next