АКТУАЛЬНО

У провінційному домі місіонерів облатів Марії Непорочної, що в Римі, відбулася зустріч, присвячена подіям в Україні

Середа, 19 березня 2014, 15:32
16 березня в провінційному домі місіонерів облатів Марії Непорочної, що в Римі, відбулася зустріч, присвячена подіям в Україні. Захід проходив у рамках проекту «Mondi Riemersi», метою якого є міжкультурний обмін та пропагування солідарності між народами світу. Ініціаторами проведення зустрічі виступили бр. Андрій та о. Фабіо, місіонери облати Марії Непорочної, які запросили до участі представників молодіжної спільноти парафії Святих Сергія і Вакха в Римі.

Основним доповідачем на заході була професор Університету Сапіенца Олена Пономарева, яка ознайомила присутніх із політичною ситуацією в Україні та з подіями останніх чотирьох місяців, які умовно називають «Революція гідності». Професор зробила політологічний аналіз подій, що почалися наприкінці листопада 2013 року, і зауважила, що поки важко дати наукове визначення зазначеним подіям. У наукових колах пропонують різні терміни: від революції до громадянської війни, але потрібно провести ґрунтовний аналіз, враховуючи різноманітні фактори, щоб дійти до якісного висновку. Олена Пономарева, хоча і проживає в Італії, проте була безпосереднім учасником подій на Майдані Незалежності в Києві, що дало їй змогу краще оцінити все, що відбулося. Продемонстровані фото- та відеоматеріали "наблизили" присутніх до України і дозволили їм відчути дух українського патріотизму, який, можливо, не завжди можна зрозуміти через короткі повідомлення у ЗМІ.

Отець Фабіо, місіонер облат Марії Непорочної, модератор заходу, для розширення тематики зустрічі запросив до виступу Сару, молоду особу, яка вирішила присвятити життя політиці. Сара є делегатом у невеликій комуні біля Флоренції, яка налічує близько 25 тисяч осіб. Сара з точки зору практикуючого політика описала, наскільки непростим є механізм прийняття рішень і як буває важко приймати рішення в інтересах громади.

Підбиваючи підсумки, о. Фабіо зачепив тему відповідальності політиків, які повинні служити інтересам спільноти і думати про наслідки будь-яких своїх дій. Така дискусія була особливо корисною в міжкультурному молодіжному середовищі, оскільки не виключено, що хтось із присутніх в майбутньому буде займатися політичною діяльністю.

У перервах між виступами доповідачів звучала сучасна музика у виконанні представників організації "Mondi Riemersi", а всіх присутніх пригощали солодощами та екзотичним чаєм.

Довідка

Організація "Mondi Riemersi" була заснована в 2009 році під час зустрічі мирян в домі місіонерів облатів Марії Непорочної. Метою цієї ініціативи є створення середовища для пізнання культур країн, що розвиваються, пропагування солідарність між народами. Україна є однією з пріоритетних тем у роботі організації, яка присвятила 2010 рік поширенню української культури. Більше інформації про організацію можете знайти за посиланням http://www.mondiriemersi.net/new/index.php

Повідомила Наталя Марчук, студентка Папського університету св. Томи Аквінського

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next