АКТУАЛЬНО

У рідному місті блаженної Тарсикії Мацьків відбувся духовно-мистецький вечір з нагоди століття від дня її народження

Вівторок, 26 березня 2019, 15:23
24 березня 2019 року в м. Ходорові Стрийської єпархії, у храмі Святих безсрібників Косми і Дам'яна, відбулися урочисті святкування з нагоди столітнього ювілею від народження блаженної Тарсикії Мацьків. Мучениця Тарсикія народилася і виросла в цьому містечку, саме тут зродилося її покликання до богопосвяченого життя. Вона стала сестрою служебницею.

У липні 1944 року двадцятип’ятилітня с. Тарсикія Ольга Мацьків загинула у м. Кристинополі (нині Червоноград Львівської обл.) мученицькою смертю за віру і навернення Росії.

У 2001 році папа Іван Павло ІІ проголосив її блаженною. У вересні 2007 року мощі блаженної мучениці Тарсикії Мацьків урочисто перенесли до її рідного міста Ходорова і склали для молитовного вшанування у храмі Святих безсрібників Косми і Дам'яна.

У святкуваннях брала участь с. Любомира Надич, СНДМ. Учасники свята помолилися Молебень до блаженної Тарсикії. Відтак діти катехитичної школи віршами та піснями вшанували життєвий подвиг блаженної Тарсикії, а с. Любомира Надич розповіла про її чесноти.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ssmi-ua.org


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next