АКТУАЛЬНО

У рамках лекторіїв говорили про владу та співпрацю

Вівторок, 11 листопада 2014, 14:38
10 листопада 2014 року в місті Львові, у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, відбулася чергова зустріч у рамках Комісії УГКЦ «Справедливість і мир» «Лекторії соціальної доктрини Церкви в парафіях Києво-Галицького архиєпископства».

Тема зустрічі - «Влада, християнське розуміння. Праця. Службові стосунки, відносини на місці праці». Доповідачем був Микола Варлам, секретар Комісії УГКЦ «Справедливість і мир».

Учасники зустрічі, зокрема, зосередили свою увагу на державній владі. Доповідач, посилаючись на документи та вчення Церкви, звернув увагу на те, що «владою називають прикмету, силою якої особи або установи видають закони і розпорядження людям та очікують послуху з їхнього боку».

Щодо ж до питань та поняття праці, то учасники зустрічі узгодили спільно те, що кожен має знати, що вона не ідол чи рабство, а навпаки, «фундаментальний вимір людського існування як участь не тільки у справі сотворіння, а й у справі відкуплення. Той, хто потерпає від тяжкої і виснажливої праці, єднаючись з Ісусом, співпрацює із Сином Божим у Його справі відкуплення, а також свідчить, що є учнем Христа, щоденно несучи свій хрест у діяльності, до якої покликаний. З цієї точки зору, працю можна вважати засобом освячення і оживлення земної дійсності Духом Христа». Стосунки між працівниками на робочому місці слід базувати на благородності, відкинувши ненависть чи заподіяння комусь будь-якої шкоди.

Інформаційна служба Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next