АКТУАЛЬНО

У режимі онлайн відбулася проща молодіжних спільнот до Старуні – рідного села блаженного священномученика Симеона Лукача

Вівторок, 23 червня 2020, 10:55
20-21 червня, в Старуні – рідному селі блаженного священномученика Симеона Лукача, на Богородчанщині, відбулася проща молодіжних спільнот Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ. Оскільки зараз все ще діють карантинні обмеження, зустріч відбувалася в режимі онлайн.

Розпочалося паломництво з нічних чувань у суботу, 20 червня. Їх очолив о. Василь Баглей із Тернопільсько-Зборівської архиєпархії. На початку присутні в храмі та всі, хто єднався через онлайн-трансляцію, помолитися Вечірню. Опісля о. Василь Баглей виголосив науку, в якій роздумував над темою «Як християнину досягти успіху».

Після науки отець-парох Ярослав Середюк та о. Василь Баглей прочитали молитви на оздоровлення і благословили прочан мощами блаженного Симеона Лукача. Відтак усі помолилися Молебень до блаженного та вервицю до Пресвятої Богородиці. Завершився вечір Божественною Літургією.

Кульмінаційним моментом прощі стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку в неділю, 21 червня, очолив єпископ Курії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Степан Сус. Участь у спільній молитві взяли також запрошенні отці, зокрема, синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії, о. Йосафат Бойко, голова Комісії у справах молоді Івано-Франківської архиєпархії, о. Михайло Віхоть, в.о. ректора академії Івана Золотоустого, о. Василь Гоголь, віцеректор Івано-Франківської духовної семінарії, о. Андрій Чорненко, референт Пасторально-міграційного відділу УГКЦ,  о. Віталій Храбатин та прессекретар Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ о. Володимир Лукашевський.

Звертаючись до вірних під час проповіді, владика закликав кожного не боятися свідчити свою християнську віру серед людей, яких зустрічаємо. «Покликання кожного з нас є свідчити Бога в нашому житті. Ми називаємо себе християнами, бо це є зміст нашого життя. Бути християнином означає щодня, двадцять чотири години на добу, жити християнським життям. Це означає, що наша поведінка, наші слова та думки мають бути християнськими», – наголосив владика Степан.

На завершення Літургії о. Ярослав подякував владиці Степану за візит, молитву і благословення. На знак вдячності та добру пам’ять про Старуню отець-парох подарував владиці ікону блаженного Симеона.

Окрім того, о. Ярослав розповів, що у селі вже споруджують хресну дорогу, та просив владику Степана благословити цей добрий намір.

Завершилася проща молодіжних спільнот Івано-Франківської архиєпархії молитвою за всіх медичних працівників, за батьків та за Україну. Перебуваючи в Старуні, владика Степан Сус також відвідав Музей блаженного Симеона Лукача.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next