АКТУАЛЬНО

У Римі проходять річні загальні збори товариства «Свята Софія»

Четвер, 27 лютого 2020, 13:23
З 26-27 лютого у Римі відбуваються річні загальні збори товариства «Свята Софія». Панахида за усопших членів Товариства, вручення патріарших грамот, переобрання президента та управи Товариства – головні події першого робочого дня.

Традиційно річні загальні збори Товариства розпочалися панахидою за усопших членів Товариства. Молилися, зокрема, за упокій душі Блаженнішого Любомира у 87-річчя з дня його народження. Богослужіння очолив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

На початку робочих засідань Глава УГКЦ відзначив патріаршими грамотами осіб, які долучилися до організації загальноцерковного паломництва до прокатедрального собору Святої Софії в Римі, яке відбулося 1 вересня 2019 р. Грамоти отримали о. Андрій Солецький, керівник Секретаріату Глави УГКЦ в Римі, п. Марія Говгера, секретар Товариства, п. Галина Задільська, працівник Товариства.

Члени Товариства заслухали звіт о. Марка Семегена, президента Товариства, за п’ятирічну каденцію його служіння, а відтак  про свою діяльність розповіли представники дочірніх Товариств «Святої Софії».

У результаті виборів президента Товариства було переобрано о. Марка Семегена та сформовано нову управу Товариства, до якої ввійшли: владика Іван Кулик, єпископ Кама’янець-Подільської єпархії УГКЦ, о. Микола Матвіївський, апостольський адміністратор єпархії Пресвятої родини в Лондоні, п. Ірина Іванкович, голова Товариства «Свята Софія» в США, п. Петро Фірман, голова Товариства «Свята Софія» в Бельгії. Президента та управу Товариства, згідно зі статутами, було обрано терміном на 5 років.

Довідка:

Товариство «Свята Софія» було засноване патріархом Йосифом Сліпим після повернення із сибірського заслання з метою збереження його спадщини у Римі та на поселеннях, а також для підтримки різних проєктів УГКЦ, зокрема діяльності її Предстоятеля. Товариство в Римі вважається материнським, а його дочірні структури знаходяться у США, Англії та Бельгії. Очільники дочірніх товариств є також членами товариства «Свята Софія» в Римі. Загальні збори всіх членів відбуваються щороку, товариство також має свою управу, яка приймає рішення ординарного адміністративного характеру.

Пресслужба товариства «Свята Софія»

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next