АКТУАЛЬНО

У Римі вшанували пам’ять Небесної сотні

Понеділок, 31 березня 2014, 09:37
У неділю, 30 березня, українці Рима вшанували пам’ять Небесної сотні. На одній із центральних площ міста, недалеко від базиліки Сан Джованні Латерано, зібралася громада Рима, щоб молитовно вшанувати героїв Майдану.

Присутні тримали національну символіку та плакати проти російської агресії в Україні. Згадавши про загиблих героїв, українці закликали італійський уряд послідовно співпрацювати з партнерами з НАТО та ЄС і долучитися до економічних санкцій проти Росії. Присутні читали вірші, співали патріотичні пісні. На мітингу виступив Ігор Козубаль, поранений на Євромайдані, який приїхав на лікування до Італії. Він закликав українців до єдності, бо вона робить нас непереможними.

Уперше за весь час проведення акцій Євромайдану в Римі поліція зробила зауваження щодо плакату, на якому було написано «Путін = Гітлер». Інспектор зазначив, що такий напис ображає керівника суверенної держави. На це зауваження обурені маніфестанти відповіли, що дії Путіна в Криму є аналогічними до дій Гітлера в Австрії, і що російська влада, окупувавши Крим, заслуговує на таке визначення, оскільки своїми діями ображає весь український народ!

Вранці, після Літургії, в базиліці Святої Софії відбулася Панахида за убитих на Майдані героїв Небесної сотні.

Повідомив Олесь Городецький

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next