АКТУАЛЬНО

У Римі презентуватимуть книгу-щоденник о. Василя Поточняка

П'ятниця, 20 січня 2017, 12:11
22 січня для української громади Рима презентуватимуть книгу-щоденник о. Василя Поточняка “З дороги зцілення”. Презентуватиме видання владика Йосиф, голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, Єпископ-помічник Київський.

О 10:00 архиєрей очолить Божественну Літургію в прокатедральному соборі Святої Софії та Панахиду за упокій о. Василя. Після богослужіння о 12:00 в актовому залі собору відбудеться презентація видання.  У презентації  також візьмуть участь ієр. Юстин Бойко, настоятель Свято-Іванівської лаври у Львові, та о. Андрій Гах, секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ.

Додамо, що о. Василь Поточняк багато років здійснював своє служіння серед українських  мігрантів в Італії, був пасторальним координатором для українців греко-католиків Італії. Під час затяжної невиліковної недуги о. Василь відвідав Святу Землю, де в храмі Гробу Господнього написав свій духовний заповіт. Книга, до котрої увійшов цей заповіт, поділяється на декілька частин: вступне слово, біографія о. Василя Поточняка, власне його духовний тестамент (заповіт), текст його особистого Щоденника, в котрому  він описував свою хворобу в двох аспектах – у світлі Божому (те, як він переживає свою хворобу як християнин) і у світлі людському (як людина).

Прес-служба Товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next