АКТУАЛЬНО

У Римі відбулася спільна молитва за мир у Сирії, Україні та інших народах

Четвер, 16 квітня 2015, 11:34
Увечері середи Світлого тижня українська громада в Римі взяла участь у молитві за мир в Україні, Сирії, Іраку та інших країнах, де йдуть бойові дії. Молитва була звершена в італійській парафії Санта Марія ай Монті, що поблизу української парафії Святих Сергія і Вакха.

Молитву очолили Патріарх Сиро-Католицької Антіохійської Церкви Ігнас Юсеф ІІІ Юнан, Вірменський єпископ Алеппо в Сирії Бутрос Мараяті та Єпископ-помічник Рима Маттео Дзуппі у співслужінні з пасторальним координатором для українців греко-католиків Італії о. Марком Ярославом Семегеном, парохом української парафії Святих Сергія і Вакха о. Іваном Куликом та іншими священнослужителями української, сирійської та італійської Церков.

Також у молитві взяли участь представники різних монаших чинів та згромаджень і численні миряни.

Учасники моління заносили до Бога прохання миру на воєнних теренах, творячи молебну молитву до Богоматері. Літургійним співом Молебень супроводжували представники української парафії Святих Сергія і Вакха.

Після прочитання Євангелія пролунав спів-молитва у виконанні сиро-антіохійської спільноти, зі словом до присутніх звернувся його Блаженство Патріарх сирійський. Своє слово Патріарх розпочав із Христового вітання «Мир вам», запевняючи, що незважаючи на все, переслідувані християни, зокрема сирійського народу, продовжуватимуть покладати надію на Бога, котрий обіцяв бути зі своїми послідовниками аж до кінця віку. Патріарх також закликав владу Заходу припинити сприяння війні у Сирії, яка триває уже чотири роки.

У наступному слові, виголошеному владикою Бутросом Мараяті, присутні почули про останні жахливі події в місті Алеппо, що трапилися між католицькою та православною Пасхою цього року. Архиєрей запевнив присутніх у відчутті покинутості, яке наповнює серця жителів Алеппо та Сирії, що уже не мають жодної надії на людську допомогу, але живлять себе надією на Бога, котрий має силу і волю перевести своїх людей від смерті до життя і від темряви до світла.

Після прочитання Молитви святого Єфрема Сирійського зі словом до вірних звернувся владика Маттео Дзуппі, який ствердив, що без миру людина уподібнюється до Каїна, що тікає від себе самого. Мир натомість потребує нашого зусилля, щоб його збудувати. Владика наголосив також на братньому характері Церкви Рима, яка включає в себе спільноти різних обрядів, з’єднані сопричастям, і творить спільну молитву за народи, котрі страждають.

Після слова Єпископа-помічника Рима присутні занесли до Бога молитовні прошення миру. А відтак продовжилося служіння Молебню до Богоматері.

Вечірня молитва в італійській парафії поєднала представників різних народів і обрядів у єдиному проханні миру на землях воєнного лихоліття та стала проявом солідарності та братньої підтримки.

фото

www.ukr-parafia-roma.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next