АКТУАЛЬНО

У Римі вшанували жертв Голодомору

Вівторок, 01 грудня 2020, 10:49
28-29 листопада у Римі у соборі Святої Софії відбулися поминальні заходи, приурочені до вшанування жертв голодоморів, зокрема Голодомору-геноциду українського народу 1932-1933 років.

У суботу відслужили заупокійну Літургію, в якій взяли участь Надзвичайний і повноважний посол України в Італійській Республіці достойний пан Ярослав Мельник, тимчасовий повірений у справах України при Святому Престолі пан Сергій Кульчицький, працівники дипломатичних корпусів, парафіяни собору та студенти дому товариства «Свята Софія». Панахиду на подвір’ї собору очолив єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф Мілян у співслужінні із соборовим кліром. Владика Йосиф та пан посол Ярослав Мельник звернулися зі словом до присутніх, опісля було запалено свічки пам’яті.

У неділю, 29 листопада, відбулося вшанування пам’яті жертв голодоморів спільно із всією парафіяльною спільнотою. Після Божественної Літургії та панахиди, які очолив владика Йосиф, вчителі та учні катехитичної школи представили виступ-реквієм на пам’ять про тих, хто загинув голодною смертю внаслідок штучного Голодомору в Україні. Захід завершився запаленням свічки пам’яті парафіянами та присутніми.

Пресслужба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next