АКТУАЛЬНО

У Римі молилися за жертв терористичних актів в Україні

Понеділок, 26 січня 2015, 11:42
У неділю, 25 січня, українська спільнота Рима вшанувала пам’ять загиблих співвітчизників внаслідок терористичних актів на Сході України. Заупокійні богослужіння відбулись в соборі Святої Софії.

Після заупокійної молитви члени молодіжної спільноти громади собору поставили свічку пам’яті перед Богородицею-Орантою у лівій апсиді храму, яка є копією мозаїчного зображення Оранти у Софії Київській. У такий спосіб українські мігранті висловили свою солідарність та молитовну підтримку сім’ям загиблих.

«Сьогодні у тривозі та скорботі єднаємося з усім українським народом. Ми запалили цю Свічку миру біля стіп Пресвятої Богородиці-Оранти, яка є покровителькою нашої землі.  Цей молитовний жест підняття рук Оранти-молільниці пригадує нам біблійну подію, коли Мойсей тримав підняті до неба руки, у той час як ізраїльський народ перемагав ворога. Тож вознесімо і ми наші молитви до Бога, просячи миру для нашої України», - звернувся до присутніх на молитві о. Марко Семеген, настоятель Собору.

Додамо, що цей день в Католицькій Церкві є днем біженців та мігрантів, тож українці Рима також молилися за мігрантів.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next