АКТУАЛЬНО

У Римі молилися Хресну дорогу за Україну

Вівторок, 26 квітня 2016, 13:36
У Квітну неділю, 24 квітня, українська громада Рима молилася Хресну дорогу на території прокатедрального собору Святої Софії. Після хресної ходи вірні мали нагоду приступити до образа “Христос серед хрестів”, який написав митрополит Андрей Шептицький.

Щороку під час Великого посту українські мігранти Рима та околиць об’єднуються у спільній молитві Хресної дороги. Представники монаших чинів та згромаджень, духовенства, християнських спільнот, навчальних установ, культурних та громадських організацій почергово несуть хрест відповідно до стацій. Очолив хресну ходу о. Марко Семеген, настоятель собору Святої Софії.

Після Хресної дороги у храмі для почитання було виставлено образ авторства митрополита Андрея Шептицького “Христос серед хрестів”. Образ зберігається за престолом каплиці меморіального музею Патріарха Йосифа Сліпого. Зображення Христа на полотні, що несе свій хрест серед хрестів-страждань цього світу, було передане Патріарху Йосифу Сліпому о. П. Кревзою. Припускають, що образ був вивезений на Захід одним із каноніків собору Святого Юра у Львові перед Львівським псевдособором 1946 р.

Прес-служба Товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next