АКТУАЛЬНО

У Римі молитовно відзначили День Соборності України

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:22
22 січня в соборі Святої Софії в Римі відбулося молитовне вшанування Дня Соборності України. У цей день українські мігранти згадували також героїв Небесної сотні та всіх загиблих за волю України. Молитовні заходи очолив владика Гліб, Єпарх єпархії Пресвятої родини в Англії.

Після обіду українська громада Рима разом зі священиками та монашеством, що служать та навчаються в різних духовних інституціях Рима, зійшлися до храму на Божественну Літургію. Звертаючись до присутніх під час проповіді, владика Гліб пригадав, що цьогорічне вшанування дня Соборності є відмінним від попередніх, адже «сьогодні ми молимося і згадуємо тих, хто є сучасними свідками досконалої любові до ближнього, які віддали своє життя за кожного з нас».

Після Літургії відбувся Молебень до Пресвятої Богородиці за Україну, а відтак учасники молінь процесійно вийшли до пам’ятного хреста Героїв Небесної сотні, де молилися Панахиду за новітніх героїв України та запалили їм свічку пам’яті. На завершення хор студентів українського інституту Святої Покрови виконав молитовний  гімн «Боже великий, єдиний».

На заходах також була присутня Тетяна Іжевська, посол України при Апостольській Столиці. У своєму зверненні до української спільноти Рима вона закликала всіх до єдності у цей нелегкий для України час.

Окрім цього, у цей день згадували пам’ять владики Степана Чміля, першого українського салезіянина, котрий помер 22 січня 1978 р. та похований у крипті собору Святої Софії.

Прес-служба Товариства «Свята Софія»

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next