АКТУАЛЬНО

У Римі презентували книжку проповідей о. Юрія Кміта

Понеділок, 10 жовтня 2016, 11:03
9 жовтня для громади собору Святої Софії відбулася презентація книжки “Добрий посів. Проповіді на свята цілого року” о. Юрія Кміта. Майже через 100 років думки забороненого в Радянському Союзі автора були видані завдяки старанням онука Юрія Гури.

Про автора, його життя і творчість розповів о. Марко Семеген, голова товариства “Свята Софія”. Священик розказав про душпастирську та літературну діяльність о. Юрія Кміта, процес упорядкування та видання його проповідей. На думку промовця, патріотичний тон автора актуально звучить  і в наш час, а спадщина о. Кміта робить його справжнім європейським письменником.

Отець Андрій Солецький розповів про гомілетичний жанр книжки та серед її особливостей відзначив глибокий богословський зміст, літературний хист автора-душпастиря та культурне забарвлення: “Скромний парох церкви села Чайковичі постає перед своїм читачем як освічений богослов, душпастир і митець слова. Не цураючись власної регіональної культури, він намагається вплести її в єдине ціле української тотожності”.

Учасники презентації мали також нагоду побачити відеозвернення Юрія Гури, онука о. Юрія Кміта. Окрім друкованого проповідницького слова, книга збагачена митецькими творами українсько-американського маляра Юрія Гури. Додамо, що двомовне видання побачило світ завдяки академіку Леоніду Рудницькому та професору Миколі Рудницькому.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next