АКТУАЛЬНО

У Римі презентували видання про українське друковане слово в Італії

Вівторок, 05 травня 2015, 11:25
3 травня в приміщенні товариства “Свята Софія” в Римі відбулася презентація книжки професора Миколи Тимошика “Українська книга і преса в Італії”.

 

Автор книги, доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри видавничої справи та мережевих видань Інституту журналістики та міжнародних відносин Київського національного університету культури і мистецтв, упродовж кількох років досліджував архіви та бібліотечні сховища в Італії та США. Як результат цих досліджень – видання, на сторінках якого вперше у хронологічній послідовності висвітлюється поступ головних українських видавничих осередків в Італії впродовж минулого століття аж до наших днів. Основним місцем для дослідження було обрано архів і бібліотеку товариства “Свята Софія” у Римі.

За словами автора, “значна частина книги розповідає про видавничу діяльність УГКЦ в Римі, зокрема заснованого Патріархом Йосифом Сліпим Українського католицького університету. Це свідчить про те, що УГКЦ завжди була осердям високої культури та науки українського народу”.

Додамо, що видання вийшло у світ завдяки сприянню проводу УГКЦ, зокрема владики Богдана, Секретаря Синоду УГКЦ. Фундатором книги є владика Василь (Лостен), відомий у діаспорі і Україні також як громадський діяч та меценат української культури.

 

Прес-служба товариства “Свята Софія”

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next