АКТУАЛЬНО

У Римі проходить відкриття Ювілею Божого милосердя

Вівторок, 08 грудня 2015, 16:23
З відкриттям Святих дверей у базиліці Святого Петра у Втикані сьогодні, 8 грудня 2015 р, у свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці за григоріанським календарем, офіційно відкривається надзвичайний Ювілей Божого милосердя, який триватиме до 26 листопада 2016 року Божого.

О 9.30 римського часу Святіший Отець Божественною Літургією розпочав урочисте Богослужіння з цієї нагоди. Зараз розпочинається чин відкривання Святих дверей. У Богослужінні бере участь також вислужений Папа Венедикт XVI.

З 6.30 площа Святого Петра з надзвичайними заходами безпеки була відкрита для входу паломників, тисячі яких заповнили не лише площу, а й прилеглу вулицю Кончіляціоне. У Богослужінні бере участь велика кількість кардиналів, єпископів і священиків з усього світу. Від УГКЦ присутній владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії.

Праворуч від престолу виставлена старовинна українська ікона «Милосердя двері» з українського греко-католицького собору Преображення Господнього з м. Ярослав у Польщі, яка прибула напередодні до Рима. Як відомо, подарована нещодавно Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом офіційному проповіднику Папського дому Раньєро Канталамессі копія цієї ікони викликала побажання Папи Франциска, щоб її оригінал прибув до Ватикану на відкриття Ювілейного Року милосердя.

«Цей надзвичайний Святий рік також є даром благодаті. Перейти через ці Двері - означає відкрити глибину милосердя Отця, який всіх приймає й особисто виходить назустріч кожному. Це Він нас шукає, Він виходить нам назустріч. Це буде Рік, під час якого слід зростати в переконаності у милосерді. Якої ж кривди завдається Богові та Його благодаті, коли стверджується насамперед про те, що гріхи караються Його судом, замість того, щоб наголошувати на тому, що вони прощаються Його милосердям», - наголосив під час проповіді Святіший Отець.

Прес-служба УГКЦ в Італії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next