АКТУАЛЬНО

У Римі прощалися з отцем Василем Поточняком

Понеділок, 20 квітня 2015, 13:32
19 квітня в соборі Святої Софії в Римі українська громада прощалася з о. Василем Поточняком. Заупокійні богослужіння очолив владика Гліб, Єпарх Лондонської єпархії Пресвятої Родини. З ним співслужив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії, а також численні священики, що навчаються та душпастирюють в Італії.

Прощаючись із новопереставленим єреєм, владика Гліб у своїй проповіді під час Літургії зазначив: “Отець Василь є для нас прикладом присутності воскреслого Спасителя в його житті, а особливого в його терпіннях. Серед важких терпінь і фізичного виснаження внаслідок довгої недуги він відчував у своїй душі глибокий мир воскреслого Господа. Його життя було сповнене радістю воскресіння навіть тоді, коли хвороба прогресувала. Мир і радість Христового воскресіння повсякчасно сповнювали його життя”. Вкінці владика Гліб побажав, щоб “життя і смерть отця Василя були для нас прикладом віри у воскреслого Господа”.

Після Божественної Літургії о. Юстин Бойко зачитав духовний Тестамент о. Василя, написаний на Святій Землі після нічних чувань у Божому гробі. У своєму Тестаменті о. Василь ділиться особистими духовними роздумами про сенс своїх страждань.  На завершення молінь було відслужено Панахиду за новопереставленого єрея, після чого тіло було відправлено до України.

Додамо, що українська громада Рима мала нагоду попрощатися з отцем Василем упродовж двох днів перебування його тіла в соборі Святої Софії. Напередодні, у суботу 18 квітня, відбулася заупокійна Божественна Літургія та священичий Парастас. Богослужіння очолив владика Діонісій у співслужінні владики Іринея, Каноніка папської базиліки Santa Maria Maggiore, та кількох десятків священиків з Рима та інших міст Італії.

Протоєрей Василь Поточняк був довголітнім душпастирем українців по всій Італії, першим пасторальним координатором та засновником близько 70 душпастирських осередків для українських мігрантів.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next