АКТУАЛЬНО

У Римі провели зустріч координаторів спільнот «Матері в молитві»

Понеділок, 13 лютого 2017, 13:14
12 лютого відбулася зустріч координаторів українських спільнот в Італії "Матері в молитві", яка пройшла у головному монастирі Василіанського чину в Римі (Aventino). Вісімнадцять координаторів-матерів розпочали свою зустріч із Божественної Літургії, яку очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії.

Богослужінню передувало освячення священичих риз, мира та ладану, що їх пожертвували матері. Літургію співали студенти Української папської колегії святого Йосафата в Римі, які на завершення підготували для матерів невеликий подарунок, концерт Богородичних пісень.

Після цього була робоча зустріч, яку очолив владика Діонісії та п. Лідія Викович, регіональний координатор українських спільнот «Матері в молитві» в Італії, яка також скала звіт діяльності за останні п'ять років.

«Церква не є демократією, але і не диктатурою, тому що свої закони будує передусім на Божих законах. Проте головним її покликанням є вміння слухати та відчувати біль і потребу іншого. Спільнота є сутністю і самим життям Церкви. Вона на зразок Пресвятої Трійці живе у слуханні та любові одне до одного. Я дякую вам, що ви сьогодні приїхали на цю зустріч, завдяки якій ми можемо поспілкуватися. Водночас я дякую за вашу молитву, яка становить одну із підвалин Церкви», - владика Діонісій (Ляхович).

Після невеликої перерви до слова було запрошено спеціальну гостю с. Емілію Вандич (СНДМ), директора Катехитичного осередку Львівської архиєпархії, яка розповіла про постать Блаженної Йосафати Гордашевської. А с. Назарія Михайлюк, ЧСВВ, підготувала невеличкий історичний огляд з нагоди 100-річчя об’явлення Діви Марії у Фатімі.

На завершення відбулася зустріч із о. Діонісієм Заведюком, ЧСВВ, який сконцентрував увагу на історії Чину святого Василія Великого, який цього року святкує 400-річчя, а також розповів про можливість надавати відпусти усім, хто братиму участь у святкових Богослужіннях.

Хочемо нагадати, що востаннє подібна зустріч відбулася у 2013 році.

Андрій Шестак,
студент Папського університету Святого Хреста в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next