АКТУАЛЬНО

У Римі триває літня школа з нагоди 50-ліття звільнення Патріарха Йосифа (Сліпого)

Понеділок, 08 липня 2013, 14:42
4 липня в Інституті св. Климента Папи у Римі розпочалась літня школа з нагоди 50-ліття звільнення Патріарха Йосифа (Сліпого). Учасники школи вивчають так званий «римський період» біографії Патріарха, його погляди на догматичні та історичні основи УГКЦ.

Звертаючись до учасників школи, о. д-р Іван Дацько, директор Інституту, розповів про заснування Українського католицького університету у Вічному місті, його місію та завдання згідно Заповіту Патріарха Йосифа: «Для Патріарха служіння науці стояло нарівні з його священичим служінням та свідченням ісповідника. Завданням новоствореного університету було виховання молодого покоління, готового присвятити себе науці і застосовувати набуте знання в житті».

Навчальна програма літнього академічного курсу передбачає знайомство учасників із спадщиною Патріарха Йосифа в Римі, курс лекцій та семінарів. Лекторами школи є викладачі різних наукових інституцій та університетів з України та з-за кордону. У понеділок, 8 липня, відбудеться семінар-презентація фондів історичного архіву УГКЦ в Римі, а його дослідники розкажуть про упорядкування і опрацювання архівних матеріалів. Навчальний курс завершиться Божественною Літургією у четвер, 11 липня.

За словами о. Івана Дацька, «Інститут св. Климента Папи в Римі часто організовує літні школи, щоб науковці мали можливість краще вивчити спадщину визначних постатей в історії УГКЦ, а відтак зрозуміти сучасний стан та розвиток нашої Церкви».

Додамо, що Інститут св. Климента Папи в Римі був заснований Патріархом йосифом (Сліпим) після звільнення із багаторічного заслання у Сибірі. Сьогодні він є осередком УКУ в Римі, а його основним завданням є сприяння академічному обміну між УГКЦ та Ватиканом через організацію міжнародних конференцій, а також продовження традиції літніх шкіл, закладеної Патріархом Йосифом.  

Прес-служба товариства «Свята Софія» в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next