АКТУАЛЬНО

У Римі виступив християнський театр з України

Вівторок, 10 березня 2015, 11:21
8 березня у приміщенні товариства “Свята Софія” в Римі відбувся показ вистави “За героїв та інших молитва”. Виставу презентував Львівський християнський театр “Еммануїл”.

Події вистави представляють радянську епоху: через побут та звичайні людські стосунки між мешканцями однієї комунальної квартири актори майстерно передали дух комуністичної ідеології. Як можуть спільно вжитися на одній житловій площі єврей – партійний функціонер, офіцер-кагебіст, греко-католицькі черниці, що перебувають у підпіллі, родина засудженого бандерівця та інші? Як можуть українці у сучасних обставинах мирно в доброму сусідстві жити і творити на спільній українській землі? Це запитання, на які у виставі дають відповідь спільний різдвяний стіл і молитва.

Львівський театр “Еммануїл” під керівництвом режисера та сценариста Жанни Горай мандрує Україною та українськими слідами по Європі, здебільшого показуючи свої вистави для людей, що знаходяться у важких життєвих обставинах: важкохворі люди, зокрема діти, сиротинці, різні соціальні заклади, військовослужбовці та особи, позбавлені волі. До складу театру входить понад 50 акторів-волонтерів різного віку.

 

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ТЕГИ: Рим, театр
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next