АКТУАЛЬНО

У Римі вшановували Великого Кобзаря

Понеділок, 03 листопада 2014, 17:19
2 листопада українська молодь з Австрії презентувала у Римі виставу за мотивами поеми Тараса Шевченка “Великий льох”. Тетральна містерія відбулася в рамках вшанування 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря.

Молоді українці, котрі навчаються  в різних університетах Відня та працюють в Австрії, через театральне дійство приєдналися до всесвітнього вшанування пам’яті видатного українського поета Тараса Шевченка. “Великий льох” – це твір Шевченка, який, на переконання сценаристів та виконавців вистави, тематично підходить до подій сьогодення в Україні. Саме тому театральне дійство перепліталося з кадрами із Майдану та нещодавніми трагічними подій в історії сучасної України.

Великий льох – це наша Україна, яка постійно змушена боротися за свою незалежність. Три жахливі історії душ-людей, три ворони – злі сили, котрі роздирають Україну і в сьогоднішні часи. Саме тому слово Шевченка є вічним і неначе сказаним про нас”, - ділиться своїми думками одна з організаторів заходу.

Окрім цього, після закінчення вистави відбулося нагородження медаллю Української всесвітньої координаційної ради “Двісті років з дня народження Тараса Шевченка”. З рук о. Марка Семегена, президента товариства “Свята Софія”, нагороду отримали: проф. Джованна Борджі, італійка, яка володіє українською мовою та переклала твори Шевченка італійською мовою; проф. Оксана Пахльовська, професор Римського університету “La Sapienza”; Галина Горомик, регент хору парафії Святих Сергія і Вакха в Римі.

Додамо, що захід відбувся з ініціативи о. Луіса Касьяна, ректора Української папської колегії Святої Покрови та за підтримки товариства “Свята Софія” в Римі.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next