АКТУАЛЬНО

У Римі вшанували пам’ять Небесної сотні

Понеділок, 08 грудня 2014, 14:40
7 грудня українська спільнота Рима вшановувала пам’ять героїв Небесної сотні. Захід відбувся з нагоди першої річниці Революції гідності на Майдані Незалежності в Києві.

Архиєрейську Божественну Літургію в соборі Святої Софії очолив преосвященний владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. З ним співслужили: о. Іван Дацько, директор Інституту Климента Папи, о. Луїс Касьян, ректор Українського папського інституту Святої Покрови, члени ректорату та священики-студенти цього навчального закладу. У своїй проповіді під час Літургії владика Діонісій закликав зберегти пам’ять про “тих синів і дочок українського народу, котрі віддали своє життя за вільну і процвітаючу Україну”.

Молитовне вшанування героїв незалежної України завершилося Панахидою перед пам’ятним хрестом, який було встановлено рік тому на стіні поряд із собором. Символічну свічку пам’яті запалили: владика Діонісій, п. Тетяна Іжевська, посол України при Апостольській Столиці, та Анатолій Зленко, представник Посольства України в Італії.

Після молитви в актовому залі товариства “Свята Софія” відбулася вистава за участю парафіяльної молодіжної спільноти. Молода діаспора українців Рима представила глядачам театральне дійство революційних подій на Майдані, поєднавши це з мультимедійною та ліричною частинами виступу.

Окрім цього, з ініціативи посольства України при Апостольській Столиці в залі відбулась виставка унікальних світлин з подій на Майдані. Автор фотографій – Андрій Кравченко, офіційний фотограф Арсенія Яценюка, Прем’єр-міністра України. Про ідею та історію створення фотовиставки гостям розповіла посол Тетяна Іжевська.

Доповнила захід виставка-аукціон творів сакрального мистецтва з ініціативи Центру досліджень української сакральної культури НаУКМА. Українські художники всіх стилів та жанрів пожертвували свої роботи, долучившись таким чином до збору коштів на лікування поранених воїнів в зоні АТО.

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next