АКТУАЛЬНО

У Римі вшанують пам’ять єпископа Степана Чміля

Четвер, 09 жовтня 2014, 11:33
12 жовтня в приміщенні товариства “Свята Софія” українська громада Рима вшановуватиме 100-річчя з дня народження владики Степана Чміля (1914-1978), першого українського салезіанина візантійського обряду, згодом ректора Української папської малої семінарії в Римі.

Урочистості розпочнуться о 10.00 Архиєрейською Літургією в соборі Святої Софії, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. Відтак у крипті собору, де похований владика Степан Чміль, відбудеться поминальна Панахида. Після богослужінь у конференційному залі розповідатимуть про життя владики Степана та презентуватимуть книжку про його життєвий шлях. Гості також матимуть нагоду оглянути виставку біографічних світлин першого українського салезіанина.

Додамо, що о. Степан Чміль вважається вихователем Святішого Отця Франциска. Майбутній Папа Хорхе Бергольйо часто прислуговував о. Степану Чмілю під час Літурії і навіть й досі пам’ятає деякі українські слова.

 

Прес-служба товариства “Свята Софія”

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next