АКТУАЛЬНО

У Римі відбудеться конференція на тему польсько-українського примирення

Вівторок, 08 жовтня 2019, 21:17
«Cвятий Іван Павло ІІ у процесі польсько-українського діалогу та примирення» - тема конференцій, які відбудуться у Римі 9-10 жовтня 2019 року.

Напередодні, 7 жовтня, організатори конференції зустрілися з Блаженнішим Святославом та отримали його благословення для проведення циклу наукових конференцій, присвячених ролі Католицької Церкви у процесі діалогу та польсько-українського примирення.

На зустрічі з Блаженнішим Святославом співорганізатори конференції проф. Марек Мельник та о. Артур Маслей представили головні теми та завдання циклу конференцій, а саме: розповісти про роль папи Івана Павла ІІ у процесі польсько-українського діалогу та примирення. Відомо, що святий Іван Павло ІІ неустанно надихав і пропагував діалог між польським та українським народами. «За відсутності папи цей діалог був би, напевно, неможливим, - зазначив проф. Соколовський. - Адже основою цього діалогу було папське навчання про досвід віри як місця зустрічі людини з Богом та з іншою людиною» .

Блаженніший Святослав висловив подяку організаторам за цикл конференцій та за їх «наукові, базовані на історичній правді, дослідження на тему польсько-українських відносин». «Християнський клич Івана Павла ІІ «прощаємо і просимо прощення» має бути орієнтиром для кожного українця і поляка», - наголосив Глава УГКЦ. 

Додамо, що організаторами циклу конференцій на тему «Святий Іван Павло ІІ у процесі польсько-українського діалогу та примирення» є Кафедра аксіологічних основ освіти UWM (Ольштин, Польща), товариство «Свята Софія», Папський інститут церковних досліджень (Рим, Італія), Міжнародний центр міжкультурного та міжрелігійного діалогу UKSW (Варшава, Польща). 9 жовтня конференція відбудеться у Папському інституті церковних досліджень (Piazza B. Cairoli, 117), а 10 жовтня – в приміщенні товариства «Свята Софія» (via di Boccea, 478).

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next