АКТУАЛЬНО

У Римі відбулася зустріч богопосвячених осіб

Понеділок, 02 лютого 2015, 12:42
У навечір`я празника Стрітення Господнього за григоріанським календарем у римській василіанській обителі відбулася зустріч богопосвячених осіб різних чернечих спільнот УГКЦ, які виконують свої служіння у Вічному місті.

Зустріч розпочалася з конференції, яку виголосив о. Роберт Лисейко, ЧСВВ. Він поділився роздумами над листом Святішого Отця Франциска, виданим з нагоди Року богопосвячених осіб, зокрема наголосив на п’ятьох очікуваннях Церкви від чернецтва: радісно свідчити Христа, розбудити світ своїм пророчим служінням, стати знавцями сопричастя, тобто єдності, вийти за межі своїх спільнот та дозволити себе турбувати потребуючим, запитувати себе про те, чого Бог і людство сьогодні від нас потребують. Ці п’ять очікувань мають заторкнути наше богопосвячене життя, стати темами для призадуми у наших спільнотах.

Після конференції учасники зустрічі взяли участь у святковій Вечірні, яку відслужив о. Ілля Броновський, ЧСВВ.

Спільна молитва і спільна трапеза, яку на завершення зустрічі підготували сестри василіанки, були ще однією нагодою для ченців і черниць глибше познайомитись та обмінятися духовним і душпастирським досвідом у богопосвяченому житті.

Подав о. Єфрем Кончак, ЧСВВ

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next