АКТУАЛЬНО

У Римі відбулися дні української культури

Понеділок, 12 грудня 2016, 14:57
З 10-11 грудня в Римі проходили дні української культури. У рамках цих заходів відбулася творча зустріч із відомою українською письменницею Марією Матіос, виступ кавер-гурту «Rohies» та показ вистави «Солодка Даруся».

У суботу, 10 грудня, в будинку товариства «Свята Софія» на площі Мадонна дей Монті відбулася презентація книжки Марії Матіос «Солодка Даруся» за участю  авторки, Лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка, письменниці.

Наступного дня в будинку поряд із собором Святої Софії виступав кавер-гурт «Rohies» із Львова. Музиканти виконали кавер-версії відомих українських народних пісень, популярних творів відомих українських виконавців. До уваги слухачів була запрезентована програма «СонцяСхід», з якою гурт кілька разів виступав перед військовими та цивільними в зоні проведення АТО. Після виступу відбулася презентація творів професорів Львівської національної академії мистецтв. Виставка була організована з нагоди ювілею 70-річчя цього навчального закладу та 140-ліття заснування художньої освіти в Галичині.

Після обіду в актовому залі собору Святої Софії відбулася вистава «Солодка Даруся» за однойменним романом лауреата Шевченківської премії Марії Матіос. Виставу поставили актори Івано-франківського музично-драматичного театру. Після вистави з коротким словом до присутніх звернулася письменниця Марія Матіос.

Додамо, що дні української культури проходили в місті Римі з ініціативи Департаменту культури Львівської обласної держадміністрації у співпраці з товариством “Свята Софія”.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next