АКТУАЛЬНО

У Римі відбулися духовні зустрічі на тему Божого милосердя

Вівторок, 09 лютого 2016, 16:06
6 - 7 лютого у приміщенні Товариства «Свята Софія» в Римі з нагоди Ювілейного року проходили духовні зустрічі на тему Божого милосердя. В рамках зустрічей також відбулась презентація україномовного видання книги італійських богословів Ренцо Лаваторі та Лучано Соле «Зустріч з Христом у Євангелії від Луки».

У суботу, 6 лютого, професор Лучано Соле розглянув тему Божого молосердя у контексті притч Євангелії від Луки. Він зазаначив, що «євангелиста Луку справедливо вважають благовісником Божого милосердя. Боже милосердя, про яке благовіствує Лука, є знаком не слабкості, а великої могутності Бога. Виявляючи своє милосердя до людини, яке випливає з Його любові, Бог об’являє нам також свою всемогутність».

У неділю, 7 лютого, громада собору Святої Софії мала нагоду познайомитися з книгою «Зустріч з Христом у Євангелії від Луки», яку з італійської мови для україномовного читача переклав о. Роман Безпалько, Головний редактор видавництва «Місіонер». Презентували видання перший автор книги о. Ренцо Лаваторі та о. Роман Безпалько, перекладач видання.

Отець Ренцо у своєму слові звернув увагу присутніх на притчу про Блудного сина як одну з найголовніших у Євангелії від Луки: «Ця притча, на мою думку, розкриває глибину Божого милосердя. Вона показує нам, як Бог через своє милосердя повертає нас до життя, знову дарує нам втрачений статус Божих синів і огортає нас своєю любов’ю».

Презентуючи книгу, перекладач розповів про роботу над перекладом та представив структуру видання, яке, за його словами, не є детальною екзигезою Євангелії від Луки, але розгортає найголовніші теми, які євангелист хоче донести до свого читача і слухача.

Додамо, що Ренцо Лаваторі є відомим італійським богословом-біблістом, членом Папської богословської академії та професором кількох папських університетів в Римі. Співавтор книги Лучано Соле викладає біблійне богослов’я в Папському університеті Святого Хреста.

 

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next