АКТУАЛЬНО

У Римі відбуваються засідання Постійного Синоду УГКЦ

Четвер, 03 березня 2016, 11:18
З 29 лютого по 6 березня 2016 року в Римі тривають засідання Постійного Синоду під проводом Глави УГКЦ, Блаженнішого Святослава.

До складу Постійного Синоду УГКЦ належать такі владики: Володимир (Війтишин), Архиєпископ і Митрополит Івано-Франківський, Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський, Ярослав (Приріз), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, Борис (Ґудзяк), Єпископ єпархії Святого Володимира Великого в Парижі для українців греко-католиків Франції, Бельгії, Нідерландів, Люксембургу та Швейцарії.

Постійний Синод – це група єпископів, яка працює від імені Патріаршого Синоду і є дорадчим органом для Глави Церкви. Кодекс канонів Східних Церков зазначає, що Постійний Синод складається з Патріарха і чотирьох єпископів, призначених на п’ятиріччя. Троє з цих єпископів обираються Синодом Єпископів патріаршої Церкви, серед яких принаймні двоє повинні бути з-поміж єпархіальних єпископів, а одного іменує Патріарх (кан. 115, § 1, 2, 3).

Цими днями в Римі перебувають також душпастирі УГКЦ з Італії та Іспанії для проведення загальних піврічних зборів та реколекцій. У рамках Синоду запланована зустріч Глави УГКЦ та єпископів-учасників Постійного Синоду зі священиками із зазначених країн.

У четвер, 3 березня, з нагоди Року Божого милосердя Блаженніший Святослав разом з єпископами Постійного Синоду, Апостольським візитатором і душпастирями УГКЦ в Італії та Іспанії очолить Божественну Літургію за мир в Україні у Папській базиліці Санта Марія Маджоре.

Для участі у спільній молитві ласкаво запрошуються всі вірні. Літургія розпочнеться о 15.00.

Папська базиліка Санта Марія Маджоре знаходиться неподалік від центрального ж/д вокзалу «Termini»: Piazza di S. Maria Maggiore, 42, Roma.

Прохід через Святі двері розпочнеться з 14.00, захристія базиліки для священнослужителів буде відчиненою з 14.30.

www.ukr-parafia-roma.it

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next