АКТУАЛЬНО

У Римі відслужили подячну Божественну Літургію за дар прослави блаженної Йосафати

П'ятниця, 19 листопада 2021, 16:40
З нагоди відзначення свята Блаженної Йосафати, яке припадає на 20 листопада, на запрошення сестер служебниць Непорочної Діви Марії священники - працівники Апостольського екзархату: о. Теодосій Грень, ЧСВВ, протосинкел, о. Петро Голіней, канцлер, о. Аннібал Соутус, судовий вікарій, та о. Юрій Іванюта, економ, відслужили в каплиці генерального дому Згромадження подячну Божественну Літургію за дар прослави блаженної Йосафати.

Під час проповіді о. Теодосій Грень сказав: «Найбільша  прослава блаженної Йосафати є в тому, коли її місія продовжується і здійснюється в кожній спільноті сестер служебниць. Її слова «служити там, де є найбільша потреба» дуже актуальні в усі часи. І тепер також потрібно бути готовими вийти до людей, які нас чекають. Дякуючи Богові, просимо також у цей день, щоб за молитвою засновниці усі її дочки, служебниці Непорочної Діви Марії, вміли відчитати, як у цей час у кожній країні в різних обставинах пізнати та реалізувати свою харизму. Для цього ми маємо різні середники: Святе Письмо, Правила, Конституції, а особливо приклад і заступництво Пресвятої Богородиці, яка була взором для блаженної Йосафати в її служебницькій дорозі». Отець Теодосій наголосив, щоб за прикладом Пречистої Діви Марії кожна служебниця носила Христа у своєму серці, щоб народжувати Його для інших та разом із Марією бути присутньою та супроводжувати потребуючих як у радісні часи, подібно до Кани Галилейської, так і в часи смутку та болю під час хресної дороги».

Вітаючи гостей, с. Боніфатія Дяків, генеральна заступниця, подякувала за спільну молитву та сказала, що блаженна Йосафата була завжди чутливою до потреб Церкви, з глибокою пошаною ставилася до священників та охоче співпрацювала з духовенством, як монашого, так і єпархіального клиру.

Дякуємо Богові за дар блаженної Йосафати, за світло її прикладу та посвяти. Молимося і просимо її заступництва для нашої Церкви тут, в Італії, для розвитку молодих структур апостольського екзархату, за преосвященного владику Діонісія, усіх священників та вірних. Нехай блаженна Йосафата, яка добре розуміє долю мігрантів, бо сама посилала сестер на місії за мігрантами до далекої Канади і Бразилії, буде нашою заступницею перед Господом!

Сестри служебниці Непорочної Діви Марії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next