АКТУАЛЬНО

У Римі відзначили завершення Ювілейного року патріарха Йосифа Сліпого

Вівторок, 20 лютого 2018, 10:09
З нагоди завершення Ювілейного року патріарха Йосифа Сліпого, 125-ї річниці з дня його народження у суботу, 17 лютого, у прокатедральному соборі Святої Софії в Римі на знак вшанування пам'яті цього великого українця відслужили Панахиду.

До спільної молитви в соборі долучилися представники українських монаших згромаджень і чинів у Римі, студенти української папської колегії Святого Йосафата, а також п. Тетяна Іжевська, посол України при Апостольській столиці.

"Сьогодні, у день народження патріарха Йосифа Сліпого, ми згадуємо цього великого ісповідника віри, який уповні відповів Богові своїм життям. І це Боже провидіння дало йому сили знести надлюдські навантаження сибірської неволі, знущань. Незважаючи на перспективні пропозиції радянської влади, він продовжував бути вірним Богові та Католицькій Церкві до останнього свого подиху", – наголосив у своєму слові ректор собору о. Марко Семеген.

Після молитовного вшанування пам’яті патріарха Йосифа в актовому залі собору відбувся показ документального фільму, який розкриває не відомі широкому загалу обставини арешту, ув’язнення та звільнення патріарха із сибірської неволі. Фільм під назвою "Справа "Рифи" представили сама режисер, Олена Мошинська, та продюсер, Павло Казанцев. Показ стрічки для української громади також двічі відбувався і в неділю, 18 лютого.

Окрім того, з нагоди завершення Року пам'яті патріарха Йосифа учні української школи, яка діє при соборі Святої Софії, разом зі своїми наставниками підготували виставку портретів патріарха та малюнків, які відображають складний життєвий шлях великого ісповідника віри.

Прес-служба товариства «Свята Софія»

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next