АКТУАЛЬНО

У Ризі провели Різдвяну зустріч

Вівторок, 21 січня 2020, 14:33
На запрошення душпастиря для українців греко-католиків в Латвії о. Романа Сапужака, парафіяни УГКЦ з Естонії 18 січня 2020 року побували в м. Рига, де відбулася різдвяна зустріч обох громад Української Греко-Католицької Церкви.

Святкова зустріч розпочалася з Божественної Літургії в каплиці при церкві Страждальної Божої Матері, яку очолив о. Роман Кіх з Естонії. Під час проповіді о. Роман Кіх підкреслив важливість спільної молитви та спілкування між людьми. Священнослужитель зазначив, що саме через зустріч і спілкування ми пізнаємо один одного, знаходимо собі друзів.

Як зауважив проповідник, мабуть кожний, хто був у храмі цього дня, має багато друзів і у своїх приватних молитвах згадує про них. У той самий час наші друзі також моляться за нас. А якщо так, то виходить, що добре мати багато друзів. Тому о. Роман Кіх закликав всіх до щирого спілкування і подякував за таку чудову нагоду побувати в Ризі та познайомитися з місцевою українською громадою.

Святкова зустріч продовжилася в домі Пресвятої родини, де на гостей чекали колядники, кутя, святкові вітання і тепле спілкування в дружньому колі. На зустрічі був Надзвичайний і Повноважний посол України в Латвійській Республіці Олександр Міщенко.

У цей зимовий похмурий день середньовічний будинок у самому серці старої Риги наповнився радісним співом українських колядок, щирими усмішками та дитячим гамором.

Під час зустрічі о. Роман Сапужак наголосив, що ми, українці, зможемо зберегти наші українські традиції лише передавши їх своїм дітям. Тому батьківським обов’язком кожного християнина є: бути добрим прикладом для наслідування для своїх дітей.

Нагадаємо, що це вже не перша зустріч греко-католицьких громад Естонії та Латвії. Попередні зустрічі відбулися в Таллінні в 2016 році та в Ризі в 2017 році. Із впевненістю можна сказати, що попереду ще буде багато радісних зустрічей і теплого спілкування.

Більше фотографій за посиланням тут.

Пресслужба УГКЦ в Естонії

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next